Hyvää iltaa.

Otin juuri nukahduslääkkeen sen takia, että minua ahdistaa aivan tajuttomasti tämä yhteiskuntaelämään sopeutumispakko.

Kaikki lähti tuossa äsken siitä, kun Britannian kulttuuriministeri haluaisi jälleen kerran rajoittaa ihmisten netinkäyttöä ja yleensäkin median ulosantia.

"Jos katsomme internetin historiaa, sen ovat korostaneet sen olevan tila, jota valtiot eivät voi rajoittaa. Mielestäni meidän pitää vakavasti arvioida tätä käsitystä uudelleen", hän sanoi. (Britannian kulttuuriministeri Andy Burnham) 

Lainaus on Helsingin Sanomien nettiartikkelista 27.12.2008.

Ajatusketju alkoi.


Media on todella vahva elin, jota pelätään, sillä se vaikuttaa todella suureen määrään ihmisiä psykologisin keinoin. Psykologiaa taas pelätään siksi, että sitä eivät kaikki tunne, ja koska se on ihmiselle ja ihmisyydelle keskeinen asia, josta ei vain pääse eroon. Vahva asia.

Valtaosalla kansanedustajista ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, millaista ahdistusta heidän suoltamansa lait voivat aiheuttaa ihmisissä, tai millaista valtavaa taistelutahtoa.

Taistelutahtoonhan tunnetusti kuuluu usein riehuminen, mekkalointi ja mielipiteiden julkinen esittäminen vaikuttavin seurauksin.

Riehumista taas ei voida sietää, sillä sehän voi aiheuttaa vaikkapa kunnianloukkauksen jollekulle asiaan mitenkään liittymättömälle taholle.

Juurihan se Vanhasenkin setä sanoi, että saatte puhua, kunhan pidätte turpanne kiinni.

Ihmistä yritetään näillä kaikilla rajoituksilla ja aitaamisilla pikkuhiljaa saada pusertumaan siihen pikkiriikkiseen muottiin, jonka arkkitehteinä toimivat taasen ihmisyyttä täydellisesti ymmärtämättömät... ihmiset.

Kyseessäoleva muotti sisältää about seuraavat asiat: Hengittäminen, käveleminen, opiskelu, rehellinen työnteko ja veronmaksu. Harmi vain, että näistäkin asioista tehdään vaikeaa. Monet muotit ruhjoutuvat pahasti matkalla lopulliseen käyttöönottopaikkaansa - sekä käytön aikana.
Joistain muoteista taas tehdään tahallaan lähes käyttökelvottomia.
Kyseessä on siis valtion luoma tuote, johon sinulla ei ole palautus- eikä vaihto-oikeutta. Käytännössä vuokraat tämän muotin valtiolta maksamalla veroa ja olemalla Kunnon Kansalainen (tm). Monet eivät huomaa tekevänsä niin.

Mitä saamme takaisin siltä muotilta, varsinkin jos niistä suurin osa on rikki jo valmiiksi?

(Käytännön vinkki: muotista kannattaa astua ulos ennen kuin tuhoat sen. Ethän sinä haarniskaakaan heitä polttouuniin vielä ollessasi sen sisällä.)

Brittien kulttuuriministerisetä vaikuttaisi kyllä ymmärtävän
internetiä joksenkin, sillä hän sanoi että se on aina ollut valtiovallan
rajoittamattomissa. Hänen mielestään tätä asiaa pitäisi tarkastella uudelleen.

Tämä ministerisetä ymmärtää internetiä, mutta ei ihmistä.
Ihminen on luonut internetin, kaiken sen toimintaperiaatteen, ihminen.
Ei yksi ihminen, vaan jokainen sen käyttäjä, luo sinne jatkuvasti uutta kamaa.
Se leviää ympäriinsä, ja jos sille olisi äyräät, se olisi ylittänyt ne jo
useita kertoja. Ihan kuin kaikkien ihmisten mieli pantuna yhteen. Jospa koetettaisiin vaihteeksi aidata muutama kansanedustaja häkkiin, katsoa miten ne alkavat käyttäytyä.

Tunnen itseni ympärille piirtyvän häkin. Se pelottaa ja ahdistaa, yritän sitä paeta. Enhän minä voi kasvaa, jollen saa mitään hengenravintoa, ja kasvu on ainoa keino minun elää.

Rajaton mieli - Rajat on mieli.